Ridhusträning

Schemat för ridhustränignen HT 2017 hittar du här!

Ridhusträningarna är tillgängliga för alla klubbens medlemmar. UBK har tillgång till ridhuset för vår verksamhet måndagar kl 18-21 samt vissa torsdagar kl 19-21. Se schema nedan för exakta datum, tider och aktiviteter. Observera också att schemat kan komma att ändras under säsongens gång.

Förklaringar till aktiviteter
- Kurs = ridhuset är bokat för kurs.
- Öppen träning agility = träningar i agility öppna för alla som vill komma. Ingen föranmälan krävs. Vissa träningar kommer det finnas en ansvarig på plats som håller i övningarna.
- Öppen tränings lydnad = träning i allmänlydnad och tävlingslydnad för alla som vill komma. Ingen föranmälan krävs. Det kommer inte finnas någon ansvarig på plats på dessa träningar utan man tränar på det man vill. Självklart kan man ta hjälp av varandra för eventuell gruppträning eller gruppmoment.
- Träningstävling agility = man får möjlighet att träna under tävlingsmässiga förhållanden. Ingen föranmälan krävs. Träningstävlingarna kostar 20 kr och betalas på plats.
- Träningstävling lydnad = på schemat finns några pass bokade för träningstävling. Om dessa blir av kommer mer info presenteras här.
- Ringträningar = träna inför utställning. Ansvarig kommer finnas på plats och ingen föranmälan krävs. Ringträningarna kostar 50 kr och betalas på plats, kontant eller swish.

Trivselregler
- Tänk på att visa hänsyn till de andra som deltar på träningarna. Det kan bli trångt i ridhuset och då är det extra viktigt att hålla koll på sin hund så den inte springer fram till andra.
- Vill man göra moment som kräver mycket utrymme; prata med de andra på träningen så kanske ni kan göra upp något tillsammans.
- Tänk på att ridhuset ligger nära ett boningshus så visa hänsyn till de boende. Inga lösa hundar på gården och inga ihållande skällande hundar i bilarna. Respektera också träningstidens slut och lämna gården kl 21.00.
- Toalett finns på baksidan av garaget när man kör in på gården. Den får användas mot en kostnad av 5 kr som läggs i burken, detta för att betala vår del av slamtömningen.
- Rastning sker på åkern alt efter grusvägen. Bajspåsar läggs i soptunna utanför ridhuset (ej i fastighetsägarens sopkärl). Kom i håg att plocka upp efter din hund! Ett tips är att ha en ficklampa i fickan så du ser att plocka upp när det blivit mörkt.

- Ha roligt med din hund!

Vägbeskrivning
Från Uppsala, kör gamla E4:an (RV 600, Gävlevägen) norrut. Vid Svista (strax innan bilhandlaren) tag vänster mot Bälinge (skyltat). Följ vägen ända fram till en rondell, tag höger i rondellen. Följ vägen rakt fram ca 1850m till Rörby. Ridhuset ligger som sista hus på vänstersida (i anslutning till ett vitt hus och några lador) precis innan avtagsvägen till höger mot Bälinge. Om du kommer fram till avtagsvägen mot Bälinge (skyltat) har du kört för långt, vänd då helt om och kör tillbaka ca 200m så ligger ridhuset som första hus på höger sida.

Adressen är Rörby 22, Bälinge. GPS-koordinaterna till dörren på ridhuset är 59.939951, 17.543131