Om Uppsala Brukshundklubb

UBK är en lokalavdelning till Svenska Brukshundklubben och är till för dig som har hund oavsett ras. Som medlem i Uppsala BK får du bl a tillgång till våra stora fina träningsplaner. Du kan gå kurs hos oss, vara med på onsdagsträningar och en mängd andra aktiviteter. Uppsala BK är en ideell förening. Det innebär att vi inte har anställd personal utan allt arbete i klubben utförs frivilligt. Vi har utgifter som man kanske inte tänker på i första hand. En stor del av våra inkomster går till att värma upp klubbstugan och till belysning av planerna under den mörka tiden av året. Våra inkomstkällor är framförallt kursavgifter och tävlingsavgifter.

Vi hoppas att även du vill hjälpa oss att hålla igång klubbens verksamhet. Är du intresserad av att bidra till att utveckla UBK till en ännu bättre klubb får du gärna skicka ett mail till ordforande[at]uppsalabrukshundklubb.se och beskriva dig och dina intressen lite mer så kommer någon av sektorerna att kontakta dig.

Framförallt innebär ett medlemskap i Uppsala Brukshundklubb att man träffar andra hundintresserade och helt enkelt har kul tillsammans!

Kort historik

2015   UBK fyller 75 år
2009   Klubbstugan får vattentoalett inne.
2006   Upplandsdistriktet står som arrangör för Lydnads-SM i Uppsala.
1998   Klubbstugan isoleras, får nytt skal och kök. Hundungdomens nya lokal byggs in i stugan.
1991   Appellplanen "Stäppen" (den stora platta) förvärvas.
1986   26-28 sept - NM i bruks genomförs under UBKs flagg.
1977      SBK-ungdom bildas.
1969   Vi antar vårt nuvarande namn, Uppsala Brukshundklubb!
1968   SM i bruksgrenarna (dock ej sök) hålls i klubbens regi.
1951   Vår nuvarande klubbstuga är färdigbyggd och appellplanen "Svettis" tas i bruk.
1946   Ny klubbstuga hyrs av kronan i form av fastigheten Stora Djurgården (ovanför dagens nerfart).
1941   Den första klubbstugan hyrs vid Flogsta i kanten av dagens studentområde vid Sernanders väg.
1940   11 mars - anslutning till den ur FSSSH nybildade (6/3) centralorganisationen Svenska Brukshundklubben, SBK. Vi hette nu SBKs Uppsalaavdelning.
1939   19 april till 10 maj - bildas under interimstyrelse Svensk Schäferhundklubb i Uppsala - dvs startskottet för vår nuvarande klubb, UBK! Första ordförande var Henning "Pennan" Gelin.